Hydrogel este un polimer reticular sintetic/organic cu distribuţie in retea, care poate fi utilizat ideal impotriva uscării pămăntului şi penrtu transmiterea umezelii către rădăcini. Hydrogelul este un polimer, compus din indicatori de micaşist şi alte elemente feroase. Datorită nanotechnologiei a fost posibil crearea unei structuri contractibile, autoportante, care poate fi imaginată ca o reţea în 3D. Reţeaua poate lega şi dezlega apa. Face acest lucru aşa de bine, ca în timpul absorbării apei creşte volumul, iar în timpul redării apei se contractează.

hydrogel.ro - romania

Se poate găsi pe piaţa din România hydrogel adus din Orientul de Est, compoziţia căreia diferă mult, de care comercializăm noi. Hydrogelul cumpărat de la noi este rezultatul inovaţiei şi producţiei germane. Industria chimică germană este cunoscută şi recunoscută pe plan mondial, având în vedere atât criteriile de protecție a mediului şi al regulamentelor stricte cât şi respectarea normelor europene.

Folosirea Hydrogelului este răspânditâ şi în domeniul sănătăţii, ex. la spălarea stomacului înainte de operaţie. Otto Wicherle a folosit hydrogel pentru producţia lentilei de contact – momentan cel mai avansat material de bază a lentilei de contact. Hydrogel apare şi în scutecele pentru copii, chiar dacă este un absorbant un pic diferit care nu redă umezeala.

Utilizarea hydrogelului este nelimitat. Datorită nanotechnologiei şi a experimentelor ştiinţifice este capabil de miracole. Un grup de doctori-savanţi cehi au pregătit un adeziv utilizat în oase, injectat în osul rupt se întăreşte imediat şi fixează ruptura definitiv. Asfel ruptura se vindecă în doar căteva minute, nu săptămâni.

hydrogel - hydrogel.ro

Dacă sunteţi interesaţi de diferitele utilizări ale hydrogelului, căutaţi doar pe pagina de web www.youtube.com, tastând cuvântul cheie “hydrogel” şi ve-ţi vedea cu ochii Dumneavoastră scara largă de utilizare a acestui polimer.